Rekrytering — AVSLUTAD

Etnologisk studie om mental hälsa

Vi söker 12 deltagare till en etnologisk studie om mental hälsa. Hjälp oss att förstå vad som påverkar den mentala hälsan och hur vi kan utveckla lösningar för att hjälpa människor att må bättre!

vad?

 

Dagboksstudie & hemintervju

när?

 

April – Maj 2023.

status?

Avslutad

Beskrivning

Under det första året av covid-19-pandemin noterade Världshälsoorganisationen en 25% ökning av förekomsten av ångest och depression över hela världen.

Nästan två år senare märks detta fortfarande bland den yngre befolkningen. Enligt en undersökning som McKinesy genomfört 2022 uppgav 25 % av generation Z att de upplever känslomässig ångest. Det är dubbelt så mycket som bland äldre generationer. Kunskap saknas om orsakerna till den mentala ohälsan och hur det påverkar människors liv.

I den här studien samarbetar vi med ett internationellt klädvarumärke som anser att sport och rörelse är naturligt kopplade till mental hälsa och välbefinnande. Men dessa begrepp har använts så filtigt att de har förlorat sin ursprungliga betydelse. Syftet med studien är att skapa en grundläggande förståelse för vad mental hälsa är och hur det påverkar människors liv, idag och i framtiden.

Studien består av två delar, dels en dagboksstudie, dels en uppföljande intervju i hemmiljö.

Vi söker

Du som är mellan 18-45 år och har upplevt oro/ångest eller depression någon gång under de senaste 2 åren samt är villig att dela med dig av dina erfarenheter.

Vi erbjuder

Alla deltagare som slutför dagboksstuiden får ett presentkort på 1500 SEK. De deltagare som väljs ut för hemintervju får ytterligare ett presentkort på 1500 SEK.

Praktisk information

Dagboksstudein genomförs under v 16 -18.

Hembesöksintervjuerna kommer att genomföras v 19.

Är du intresserad av att delta? Klicka på knappen nedan för att göra en intresseanmälan.

Självklart är du helt anonym och din information kommer att behandlas med sträng sekretess.

Vi kommer att välja ut och kontakta kandidater per telefon under v 15.

Share